Handbal Competities

Handbalcompetities voor heren behoren tot de meest populaire sportevenementen. Sinds 1938 organiseert de Internationale Handbalfederatie dit kampioenschap voor mannen. Het toernooi is een evenement dat je moet bijwonen voor handbalfans over de hele wereld. Het toernooi wordt gehouden in veel verschillende steden over de hele wereld en heeft een opkomst van meer dan 60.000 toeschouwers. Bezoek hun officiƫle website voor meer informatie over de wedstrijd. Hier zijn enkele feiten en cijfers over de sport.

De International Handball Federation (IHF) heeft haar regels met betrekking tot uniformen voor vrouwen gewijzigd, waardoor ze crop-tops en tanktops mogen dragen in plaats van bikinibroekjes. Deze actie kwam na een wereldwijde grassroots-campagne tegen de objectivering van vrouwen en meisjes. De Noorse Talitha Stone leidde de wereldwijde campagne en lanceerde een petitie op change.org. De petitie verzamelde meer dan 61.000 handtekeningen en leidde tot wijzigingen in de regels voor handbalcompetities.

Het spel wordt gespeeld tussen twee teams van zeven spelers. Elke helft duurt dertig minuten en er is een pauze. Het is een snelle en fysieke sport, waarbij de spelers geen beschermende kleding dragen. Hoewel ze de bal misschien niet met hun handen kunnen trappen, gebruiken ze wel hun hele lichaam om de bal te verplaatsen. Een keeper is de enige persoon die de bal mag trappen. Er zijn negen divisies van handbalcompetities op het WK en de Olympische Spelen.

De regels van handbal zijn heel eenvoudig. In een veld van 40 x 20 meter is er een doel in het midden van elk uiteinde. Er is een bijna halfrond gebied dat het doel omringt. De zone en de vouw worden bepaald door zes en negen meter, terwijl de vrije worplijn en de middenlijn tot beide helften behoren. Het doel is een cirkelvormig gebied van twee meter hoog en drie meter breed. Het wordt ook aan de vloer of muur bevestigd.

De belangrijkste verschillen tussen handbalcompetities voor teams en gewone handbalspellen zijn het aantal spelers en de grootte van het veld. De bal die in beide spellen wordt gebruikt, heeft een diameter van 58-60 cm en weegt ongeveer 425 gram. De bal die wordt gebruikt in handbalcompetities voor vrouwen is kleiner en de spelers worden aangemoedigd om hem voor training te gebruiken. De bal is een essentieel onderdeel van het spel en moet voorzichtig worden behandeld. Het spel vereist veel concentratie van alle spelers, dus zorg dat je goed voorbereid bent.

Er zijn twee hoofdvormen van teamhandbal. Het zevenmansspel wordt buiten gespeeld, terwijl de achtmansversie binnenshuis wordt gespeeld. Beide stijlen van het spel kunnen binnen of buiten worden gespeeld. De grootte en vorm van het handbalveld zijn belangrijk bij het bepalen van de winnaar. Elk team moet minimaal twee spelers hebben, dus zorg ervoor dat je geen wedstrijd mist. Op deze manier kunnen de spelers meer leren over de sport en hun vaardigheden verbeteren.